Vennehof
Home | Overdenkingen | Contact | Initiatieven | Familie Ensel | Cijfers | 4 mei toespraak

Algemeen

De Stichting Gedachteniskapel Rosmalen heeft op 4 mei 1995 in gezelschap van burgemeester P. v.d. Velden in het centrum van Rosmalen de gedachtenisruimte Vennehof geopend.
We kunnen met een gerust hart zeggen dat Vennehof een aanwinst is voor Rosmalen. Niet alleen door de herdenkingen van Rosmalense oorlogsslachtoffers, maar ook vanwege de herdenkingen van Rosmalenaren die een jaar geleden overleden zijn. Sinds jaar en dag zijn kerken en kapellen de geschikte plaatsen waar bezoekers speciale momenten kunnen herdenken of emotionele gebeurtenissen kunnen verwerken. In onze jachtige tijd zijn, door sluiting of personeelsgebrek deze plaatsen steeds minder te vinden.

Misschien hebt u wel eens gehoord van de gedachtenisruimte Vennehof op de hoek van de Venstraat en de Nieuwstraat in Rosmalen. Deze intentieruimte voor alle gezindten is oorspronkelijk gebouwd voor de Rosmalense burger-oorlogsslachtoffers. Het leek de Stichting Gedachteniskapel Rosmalen een goed initiatief om ook de vorig jaar overleden inwoners van Rosmalen te herdenken.
Veel familie leden van de overledenen gebruiken dit moment om hun rouwperiode af te sluiten. Om daarmee hun dierbaren een plaats te geven in hun herinnering.
Uit het oog maar niet uit het hart.

Er bestaat de mogelijkheid om voor de overledenen in Vennehof een kaars te laten branden. Indien u Ä 2.50 overmaakt op rekening 1645.64.050 tnv Stichting Gedachteniskapel Rosmalen, ontsteken wij voor u een Vennehofkaars voor de bewuste overleden persoon.
Bel naar onze kosteres mevrouw Pennings tel. 073-5212651


De Gedachtenisruimte Vennehof vindt u in de Nieuwstraat, hoek Venstraat. De openingstijden zijn: Vanaf 10.00 uur, in de winter, in de zomer om 09.00 uur.
En sluit om 16.00 uur, in de winter, in de zomer om 18.00 uur.


Indien u inlichtingen wilt hebben over de personen die herdacht worden, kunt u bellen met Mevr Pennings (073-5212651).

Herdenking van Rosmalenaren:
Tweede wereldoorlog
Nederlands Oost IndiŽ